Особености при храненето за деветмесечното Ви бебе.

11 юни 2021
Особености при храненето за деветмесечното Ви бебе.

Особености на храненето за деветмесечно бебе

Към тази възраст бебетата обикновено са опитвали много категории храни. Някои майки предпочитат да заменят едно или две хранения с обикновена храна на 9 месеца - каша, супа или гарнитура от зеленчуци с месо. Единственият въпрос е, че порциите храна за възрастни за бебета все още не са твърде големи, много по-малко от тези на бебета на изкуствено хранене. Размерът на порцията, от която се нуждае детето, се изчислява въз основа на теглото му. Общата маса се разделя на броя на месеците - 9, като резултатът е количеството храна за бебе на ден. Консистенцията на детските ястия се променя всеки ден. Вече не е необходимо да мелите зърнени култури или да смилате зеленчуци - в повечето случаи първите зъби вече са поникнали при деца на възраст от 9 месеца и храната може да е по-плътна. Достатъчно е да замесите храната с вилица, така че детето ще се научи да дъвче и да се храни самостоятелно с лъжица и вилица.

В допълнение към зеленчуковите ястия, на бебетата трябва да се предлагат зърнени храни, вече в мляко, или млякото може да се разрежда с вода в пропорции 1/1. Необходимо е да се въведат супи в диетата - първо в зеленчуков бульон, след това в месо. Трябва да опитате нови съставки по същия начин - постепенно и с кратка пауза между приема на нов продукт. Ако бебето преди е отказвало да яде някакви продукти или е имало алергична реакция, сега, когато детето вече е малко по-силно, продуктът може да се опита отново.


ХРАНЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА КЪРМЕНЕ15 юни 2021

Какво да ядете, по време на кърмене? Може да откриете, че не е необходимо да правите промени в настоящия хратителен режим, но като родител се опитайте да вземете под внимание следните съвети и да ги добавите в режима си на хранене при кърмене:

прочети още
Не ни бъркайте с фирми и електронни магазини които ни имитират и използват подобно име!19 февруари 2021

В огромния поток от информация в интернет, много често нашите клиенти търсейки нашите стоки и услуги попадат на различни магазини и сайтове които или ни имитират, или предлагат сходни стоки на високи цени, или имат имена близки до нашето.

прочети още
Защо Омега-3 мастните киселини от рапично олио са важни?5 февруари 2021

Ние всички знаем, че най-важното за здравословното развитие на бебето е любовта и грижите на родителите. Само бебетата, които получават много любов и активна подкрепа в откриването на техния малък свят, ще могат да развият пълния си физически и умствен потенциал.

прочети още
Как да помогнете на детето да се адаптира в детската градина?11 януари 2021

Как да помогнете на детето да се адаптира с няколко лесни стъпки? Как да адаптирате детето по-бързо към детската градина. Защото дори най-ентусиазираното дете може да се притеснява да започне училище. Затова ето какво могат да направят родителите, за да помогнат на прехода да върви гладко.

прочети още
Как правилно да храним новороденото?8 декември 2020

Независимо от това дали храните новороденото с кърма или с адаптирано мляко, в началото може да е трудно да се ориентирате дали храната е достатъчна за бебето.

прочети още