ХРАНЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА КЪРМЕНЕ

15 юни 2021
ХРАНЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА КЪРМЕНЕ

Какво да ядете, по време на кърмене?

 

Може да откриете, че не е необходимо да правите промени в настоящия хратителен режим, но като родител се опитайте да вземете под внимание следните съвети и да ги добавите в режима си на хранене при кърмене:

 

  • Разнообразие от поне пет порции плодове и зеленчуци на ден, независимо дали пресни, замразени, сушени или консервирани;
  • Нишестени храни, като пълнозърнест хляб, тестени изделия, ориз и картофи;
  • Изобилие от фибри от пълнозърнести храни (зърнени закуски или хляб), варива, плодове и зеленчуци;
    Протеини от крехко месо, птици, риба, яйца и варива;
  • Калций от млечни продукти като мляко, сирене и кисело мляко;
  • Най-малко две порции риба седмично, включително порция мазна риба;

Особености при храненето за деветмесечното Ви бебе.11 юни 2021

Моментът в който всичко е интересно и се опитва. Дори лимонът предизвиква любопитство и нескрита изненада! Вече не е необходимо да мелите зърнени култури или да смилате зеленчуци - в повечето случаи първите зъби вече са поникнали при деца на възраст от 9 месеца и храната може да е по-плътна. Достатъчно е да замесите храната с вилица, така че детето ще се научи да дъвче и да се храни самостоятелно с лъжица и вилица.

прочети още
Не ни бъркайте с фирми и електронни магазини които ни имитират и използват подобно име!19 февруари 2021

В огромния поток от информация в интернет, много често нашите клиенти търсейки нашите стоки и услуги попадат на различни магазини и сайтове които или ни имитират, или предлагат сходни стоки на високи цени, или имат имена близки до нашето.

прочети още
Защо Омега-3 мастните киселини от рапично олио са важни?5 февруари 2021

Ние всички знаем, че най-важното за здравословното развитие на бебето е любовта и грижите на родителите. Само бебетата, които получават много любов и активна подкрепа в откриването на техния малък свят, ще могат да развият пълния си физически и умствен потенциал.

прочети още
Как да помогнете на детето да се адаптира в детската градина?11 януари 2021

Как да помогнете на детето да се адаптира с няколко лесни стъпки? Как да адаптирате детето по-бързо към детската градина. Защото дори най-ентусиазираното дете може да се притеснява да започне училище. Затова ето какво могат да направят родителите, за да помогнат на прехода да върви гладко.

прочети още
Как правилно да храним новороденото?8 декември 2020

Независимо от това дали храните новороденото с кърма или с адаптирано мляко, в началото може да е трудно да се ориентирате дали храната е достатъчна за бебето.

прочети още